Film serie – Ju-on (The grudge)

En mystisk og hevngjerrig ånd markerer og forfølger alle som våger å sette sine føtter i huset den bor i.

I japan tror man at når noen dør på en grusom måte, vil en ond energi bli igjen på stedet, og skape en forbannelse som vil fange alle som kommer i kontakt med den.

En film serie som har to kort filmer som begynte alt, så to tv filmer som ble så populære at regissøren fikk lov til å lage den første av de filmene vi nå kjenner som ju-on the grudge. Så ble den så populær at han også fikk lov til å lage den japanske remaken med Sam Raimi. Etterpå er det kommet 3 mer i amerika samt en netflix serie, og 6 i japan om man regner med Sadako vs Kayako filmen. Ringu og Ju-On er som japans svar på nightmare on elm street og fredag den 13.

Er man en person som vil se på alle filmene i rekkefølge, så er det først to kort filmer kalt katsumi og 44444444. Man trenger ikke å se de, men man får faktisk vite hva som skjer med to av karakterene i senere filmer.

Så var det ju-on the curse, som egentlig var nok til en film, men som ble sendt på tv som to filmer. Hvor den andre filmen er halvparten av slutten på den første. Disse filmene fokuserer på å fortelle litt mer om Kayako og hva som skjedde med henne og også mannen hennes etter at hun døde.

Ju-on The Grudge er den som de fleste er mest kjent med, og også den som den amerikanske versjonen er basert på. Men de japanske fokuserer litt mer på en ting som de amerikanske aldri var så gode på. Det at tiden ikke er den samme for hjemsøking. Du kan bli hjemsøkt av noen som ikke enda er død. Tiden er viktig i alle de japanske filmene, hvor vi får historien fortalt i segmenter som hopper fram og tilbake i tid, hvor vi til slutt lærer hva som har skjedd og hva som foregår. Dette er noe som ble fjernet i de amerikanske filmene hvor vi stort sett hadde fokus på hovedpersonene det meste av tiden. Noe jeg føler at de tapte ganske stort på.

Neste er Ju-on the grudge 2, som var den siste av de japanske som Takashi Shimizu arbeidet på selv. Og serien har tapt seg litt etter. Den har noen gode ideer her og der, men basketball bestemor spøkelse er ikke noe for alle.

White ghost og Black ghost, så the beginning of the end og til slutt the final curse. Så kom Sadako vs Kayako. Det er rekkefølgen på alt sammen om noen vil prøve seg. Man kan også se på de amerikanske om man vil se på alt, og bare se på de som en del av hele serien. Siden alt kommer fra det samme huset, er det fult mulig at det kan spre seg til andre land.

Jeg har kanskje ikke sagt så mye om filmene selv, men dette er en serie som må oppleves. Om du liker asiatiske grøssere og ikke har sett noen av de, se de. Om du ikke like asiatiske grøssere men liker gode spøkelses filmer, se på de amerikanske. Det er noe for alle.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *